Men

75ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 18 maart 2020

Men

Update 12 maart 2020: De Belgische overheid heeft beslist dat tot 3 april alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, worden geannuleerd. Om deze reden kan Danilith Nokere Koerse op 18 maart 2020 niet doorgaan.


Wie volgt op 18 maart 2020 Cees Bol op als winnaar van de 75ste editie van Danilith Nokere Koerse?

Danilith Nokere Koerse bestaat 75 jaar. Gegroeid vanuit een kermiskoers in een dorpje met 750 zielen is dit nu een meerdaags evenement met drie internationale topwedstrijden; voor junioren en elite bij de mannen. En sinds vorig jaar ook met een vrouwen-editie.

Voor de 75ste editie bij de mannen wordt een selectief parcours voorzien, met onder andere 23 kilometer kasseien in de finale van de wedstrijd. Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘De belangstelling van de deelnemende ploegen is groot: er zullen een recordaantal van 13 worldTourploegen aan de start staan, naast 11 procontinentale en 1 continentale ploeg. We verwachten een sterk deelnemersveld, met een mix van ervaren rotten en jong talent.’

Klik hier om de recentste lijst van de deelnemende ploegen te bekijken.

Onze hoofdwedstrijd voor Elite Mannen start op 18 maart 2020 op de markt te Deinze om 12u30. Na een tocht door de Vlaamse Ardennen en een aantal plaatselijke ronden, komen we rond 17u00 aan op de flanken van Nokereberg.

Meer technische gegevens over onze hoofdwedstrijd (uurrooster, parcours, ...) vindt u via deze link of door op downloads 2020 te klikken links van uw scherm.

Corona?

Ondanks de moeilijkheden met het corona-virus is Nokere Sport vzw klaar voor een memorabele 75ste editie. De veiligheid van publiek en renners zal gewaarborgd worden, met extra mogelijkheden om handen te wassen en te ontsmetten of door de ploegen en renners maximaal te beschermen.

Via deze link kunt u alle maatregelen lezen die de organisatie neemt ter preventie van het coronavirus.

Tot woensdag 18 maart 2020 voor een spannende Danilith Nokere Koerse!


Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen