77STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 15 MAART 2023

5e Danilith Nokere Koerse MJ

Op zaterdag vond Nokere Koerse bij de junioren plaats. Na een koers van iets meer dan drie uur mocht een groepje van drie renners het uitvechten. Landgenoot Jarno Widar (Crabbe Toitures - CC Chevigny) haalde het voor de Noor Simen Evertsen-Hegreberg en de Sloveen Grega Podlesnik.

137 junioren tekenden present in Nokere voor de eerste grote Vlaamse test van het seizoen. Bij de eerste lokale ronde, na zeventig kilometer en veel kasseien, reden vier renners weg. De Brit Matthew Brennan kon de sprong naar de vier koplopers afronden. Ook Jarno Widar, Van Der Meulen, Podlesnik en Mouton waagden de sprong naar de leiders. Drie van de negen gingen de finale in: Widar, Evertsen-Hegreberg en Podlesnik.

Jarno Widar verloor eerder in de race een minuut op de koplopers maar kon zich terugknokken: “Ik kon na de valpartij toch weer naar de eerste groep rijden. Op een helling zag ik drie renners wegglippen. Ik sprong er naartoe en verscheen zo in de spits van de koers. Toen we met drie overbleven, wou niemand rijden. Ik probeerde het tempo te onderhouden, waardoor we voorop konden blijven.” In de sprint haalde Widar het nipt van Evertsen-Hegreberg. Podlesnik mocht het podium vervolledigen.

Het peloton met favorieten strandde op vijftien seconden van de drie leiders.