77STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 15 MAART 2023

76ste Danilith Nokere Koerse

Tim Merlier vermorzelt concurrentie!

De 26-jarige Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. In de eindsprint won hij makkelijk van Max Walscheid en co. De jarige Arnaud De Lie moest vrede nemen met een derde plaats.

Eerste deelname van Tim Merlier en meteen prijs. Een droomscenario voor de 30-jarige Kortrijkzaan. De ritwinnaar won onlangs nog een rit in Tirreno-Adriatico en schrijft nu ook Nokere Koerse op zijn naam. Als klein mannetje kwam hij regelmatig kijken naar deze koers. Na de wedstrijd liet hij weten dat de koers een thuismatch was. Daar hebben alle supporters zeker voor gezorgd. Een massale opkomst van fans op de 76ste editie van Danilith Nokere Koerse stuwden de renners naar voor.

Vroege ontsnapping

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte een groep van vijf renners uit het peloton. Lagrée (B&B Hotels-KTM), Carpenter (Human Powered Health), Verwilst (Sport-Vlaanderen-Baloise), Vanoverschelde (Tartaletto-Isorex) en D'Heygere (Minerva Cycling Team) reden ook op de eerste passage op Nokereberg alleen op. Nadien kwam een van de favorieten Hugo Hofstetter ten val (Team Arkea – Samsic). Terwijl hij op zoek ging om opnieuw in het peloton te geraken, probeerden andere ploegen zonder sprinter de boel te ontregelen. Vlak voor de tweede passage werd de kopgroep gegrepen. Niet alleen in de vrouwenrit, maar ook bij de mannen waren er enkele valpartijen. Iljo Keisse (Quick-Step Alpha Vinyl Team) kwam samen met Louis Blouwe (Bingoal Pauwels Sauces WB) ten val.

Massasprint

Wat later in de koers ontstaat er opnieuw een kopgroep van vijf renners: Andreas Goeman (Tarteletto-Isorex), Casper van Uden (DSM), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) en Mathijs Paasschens (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) strijden om de prijs voor het bergklassement. Het is jonkie Andreas Goeman die het haalt.

In de laatste renners komen alle renners opnieuw bijeen. De winnaar zal via een massasprint beslist worden. Het is uiteindelijk Tim Merlier die zijn favorietenrol waarmaakt. Hij wint de sprint overtuigend Max Walscheid. De jarige Arnaud De Lie vervult het podium. Net als vorig jaar, toen Ludovic Robeet (Bingoals Pauwels Sauces WB) won, is het opnieuw een Belgisch wielrenner die wint.

2022 ME Finish