77STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 15 MAART 2023

Parcours ME

Nokere Koerse is in 2023 193,6 kilometer lang. De start blijft op de Markt in fietsstad Deinze en de aankomst ligt uiteraard bovenop Nokereberg.

Eerst is er een aanloop van 81 km die de renners langs Nazareth, Gavere, Zingem, Zwalm, Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Anzegem richting Nokere brengt. Na 26 kilometer is de bekende Wolvenberg de eerste helling van de dag, 24 kilometer later volgt de Tiegemberg, met daarvoor nog de kasseien van de Varent. Daarna volgt de Holstraat en de minder bekende Petegemberg (500m aan 7,6%), met op de top een prachtig uitzicht over de Vlaamse Ardennen.

Het spreekt voor zich dat deze hellingen alleen als opwarmer zullen dienen. Nadat de renners voor het eerst Nokereberg (350 meter aan 5,7%, maximaal 7%) opvlammen, volgen nog 4 plaatselijke ronden van 28,1 km.

De plaatselijke ronde is gekruid met tal van kasseistroken: de Herlegemstraat, de Lange Aststraat, de Kloosterstraat, de kasseien van Lededorp, de Huisepontweg, Wannegem-Dorp en de Hoevenstraat, die zeer kort op elkaar volgen. Daar moeten de verschillen gemaakt worden, anders krijgen we een machtsprint op de Nokereberg.