78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

5e Danilith Nokere Koerse WE

Wie houdt Kopecky van twee op rij?

Onze vrouwenwedstrijd is toe aan de 5e editie. Op woensdag 13 maart bestormen de elite vrouwen onze Nokereberg. Onderweg passeren ze heel wat hellingen en kasseien. Krijgen we een nieuwe solo? Of toch een machtige massasprint?

Een grote prijzenpot, een live-uitzending en een pittig parcours. Daarmee hopen we de topteams in het vrouwenwielrennen naar de start in Deinze te krijgen. De wedstrijd wordt op gang geschoten om 10u30 en komt iets na 14u aan op de bekende kasseien van Nokereberg. De rensters krijgen een vernieuwd parcours voor de wielen geschoven. En het wordt pittig! De vrouwen rijden in de finale twee maal over de kasseienronde, met o.a. de Lange Ast, de Huisepontweg en, nieuw in het parcours: de heraangelegde Doorn! In totaal fietsen we 127 kilometer met een flinke portie van 17 kilometer kasseien. Er zijn ook 10 beklimmingen, waarvan 6 met kasseien, en we overbruggen in totaal 808 hoogtemeters.

Er zijn dus plaatsen genoeg waar het verschil kan worden gemaakt. Dat bewees Lotte Kopecky vorig jaar. Op 6 km van de eindmeet liet ze haar medevluchters achter. Gaat ze voor de dubbel, in haar prachtige wereldkampioenentrui? Vorig jaar werd haar ploeggenoot Wiebes 2e op een halve minuut. Zij is uiteraard de favoriet als het toch weer tot een machtsprint komt op de Nokereberg.