78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Tim Merlier scoort een hattrick!

Ondanks enkele aanpassingen in het parcours, die het zwaarder zouden moeten maken voor de pure sprinters, zette Tim Merlier zijn zinnen op een nieuwe zege in zijn geliefkoosde Nokere. En of het een zware wedstrijd werd…

Heel wat teams zakten met hun topsprinter af naar Nokere, in de hoop er nogmaals een (massa)sprint van te maken op Nokereberg. Ploegen als UAE Team Emirates en Groupama-FDJ dachten daar echter anders over en probeerden de koers net zo zwaar mogelijk te maken om de sprinters af te schudden en de kansen van hun klassieke renners te vergroten.

Het was dan ook met dat doel dat het aanvallen regende op de verschillende klimmetjes en kasseistroken van de lokale ronde. Tevergeefs, zo bleek, want zelfs een ultieme uitval van Tim Wellens in de laatste ronde werd geneutraliseerd door de sprintersploegen.

Opnieuw een sprint dus op Nokereberg, al strooide een valpartij in de laatste kilometer nog roet in het eten voor enkele renners. Zo ook voor Tim Merlier zelf, die met een kettingprobleem sukkelde en de zege dreigde te mogen vergeten. Handig als hij is, slaagde hij er echter in om snel te reageren en met een verbluffende sprint Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen achter zich te laten. Zijn derde zege op rij was een feit!

Abram Stockman (TDT-Unibet) mocht mee op het podium als winnaar van de CAPS Bergprijs en zag zo zijn aanvalslust beloond worden.