78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Lotte Kopecky oppermachtig!

Team SD Worx-Protime leek op voorhand over de beste kaarten te beschikken, met absolute toppers als Lotte Kopecky en Lorena Wiebes in de rangen. Een sprint met de snelle Wiebes op Nokereberg behoorde tot de opties, maar Kopecky leek daar anders over te denken…

De wedstrijd kende een nerveuze beginfase, met weinig aanvalspogingen en enkele valpartijen, waarbij ook de favorieten niet gespaard bleven. Lotte Kopecky - zelf ongedeerd na een onzachte kennismaking met het asfalt - vond het al snel genoeg geweest en besloot om op 75 kilometer van de streep een eerste keer aan de boom te schudden.

Al snel bleek ze de sterkste vrouw in koers te zijn en was ze vertrokken voor een lange solo. 15 kilometer later besliste ze daarom wijselijk om zich opnieuw in te laten lopen. Wat later zag ze het ideale moment dan toch gekomen en zorgde ze met een versnelling op de Lange Ast voor de afscheiding van een elitegroepje.

Lorena Wiebes, Lily Williams en Arlenis Sierra moesten echter snel hun meerdere erkennen in Kopecky en zagen haar op 7 kilometer van de streep definitief wegrijden. Voor het tweede jaar op rij toonde Lotte Kopecky zo haar klasse en kwam ze solo aan op Nokereberg. Na een sprint voor de resterende podiumplaatsen, maakte Wiebes het een-tweetje voor Team SD Worx-Protime compleet. Lily Williams (Human Powered Health) mocht mee op het podium als derde.

Dankzij haar vroege aanvalsgeweld, mocht Lotte Kopecky ook de CAPS Bergprijs in ontvangst nemen.