78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

En op het einde wint… Tim Merlier!

De gedoodverfde favoriet was uittredend winnaar en Belgisch kampioen Tim Merlier. Bovendien was hij in bloedvorm; met een ritzege in Parijs-Nice als ultieme bewijs. Daarover was iedereen, en daar was veel volk, aan de start in Deinze het eens.

Nochtans was er heel wat ander sprintgeweld aan de start; Sam Welsford en Alberto Dainese voor Team DSM, Pascal Ackermann van Team UEA, Gerben Thijssen van Intermarché, enz.

Het werd allesbehalve een saaie wedstrijd. Het regende aanvallen. Onder andere ex-winnaar Ludovic Robeet, Jasper De Buyst en Sep Vanmarcke toonden zich heel bedrijvig. Ook de jonge en sterke Groupama-FDJ-ploeg was actief. Na een intermezzo van Samuel Watson glipte Laurence Pithie mee met Vanmarcke en een ontketende Florian Vermeersch.

Die drie gingen heel lang en heel ver door. Maar uiteindelijk sleurde Bert Van Lerberghe het peloton en vooral zijn kopman Tim Merlier terug naar het front van de wedstrijd. In de laatste kilometer kwam het dus alsnog tot een spurt, met een ijzersterke Tim Merlier die Edward Theuns en Milan Menten achter zich kon laten. Het eerste Belgische podium in bijna 30 jaar!

Alex Colman (Team Flanders-Baloise) won de CAPS bergprijs.