78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Editie 2023 voorgesteld tijdens netwerkavond

Danilith Nokere Koerse heeft tijdens een netwerkavond in het nieuwe inspiratiepark van Renson, NOA outdoor living, de editie 2023 voorgesteld.

Thema was ‘business meets sports’. Met een panel werd er vooruitgeblikt op het volgende wielerjaar, met onder andere Wielerfenomeen Dirk De Wolf, de eigenaar van de sterkste Belgische damesploeg; Natascha Knaven -den Ouden en dan ook twee ondernemers die investeren in de koers; Pieter Loose, CEO van Ekopak, sinds dit jaar sponsor van de ploeg van Patrick Lefevere en Joris van Rymenant, CFO van Dstny, de nieuwe partner van de Lotto-ploeg. Allemaal in de juiste banen geleid door Sporza-wielerman Renaat Schotte.

Voorzitter Robrecht Bothuyne stelde ook de editie 2023 voor. Op 15 maart ’23 zijn er opnieuw 2 topkoersen. De vrouweneditie gaat op zoek naar een opvolger van Lorena Wiebes die al 2 keer wist te winnen. Nagenoeg alle damesteams uit de WorldTour hebben zich al aangemeld. Dat belooft dus voor het deelnemersveld!

Bij de mannen is er de 77ste editie. Belgisch kampioen Tim Merlier wist in 2022 te winnen. De mannen krijgen meer dan 25 kilometer kasseien voor de wielen geschoven. Danilith Nokere Koerse wil zich meer en meer profileren als kassei-klassieker.

Nieuwe huisstijl

En dat wordt ook zichtbaar gemaakt in het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl, waar de kassei een prominente rol in krijgt. Logo en huisstijl zijn ontwikkeld in samenwerking met AB Creation uit Waregem, de nieuwe partner die de communicatie van Danilith Nokere Koerse voor zijn rekening neemt!

Nieuwe logo

Nieuwe wagenpartner

Een andere nieuwe partner is Garage De Prins – Van Dorpe die ervoor zorgt dat Danilith Nokere Koerse vanaf nu met Toyota de baan op kan. De twee nieuwe partner-wagens worden vanaf vandaag in gebruik genomen. In de week van de wedstrijden zijn er meer dan 20 Toyota’s op pad met officials, genodigden, koersdirectie, enzovoort.

Nieuwe wagens