78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Danilith Nokere Koerse MJ met 13 Belgische en 12 buitenlandse ploegen

DNK 2023 juniors winaar

Danilith Nokere Koerse voor junioren is ondertussen aan zijn zevende editie toe en wist in die korte tijd een vaste waarde te worden op de juniorenkalender. Zo is de top drie van vorig jaar ondertussen onder dak bij topteams als Visma-Lease a bike, Bahrain Victorious en Soudal-Quickstep. Als internationale UCI-wedstrijd komen niet alleen Belgische, maar ook steeds meer buitenlandse teams af op de wedstrijd die start in Deinze en aankomt op Nokereberg. Dit jaar krijgen de renners 127 kilometer voor de wielen en met niet minder dan 15 kilometer kasseien wordt het een selectief parcours.

Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘We kregen niet minder dan 54 aanvragen van ploegen voor onze juniorenwedstrijd. In feite hadden we dus 2 wedstrijden kunnen organiseren. Want er mogen slechts 25 ploegen van 6 renners aan de start verschijnen.’

We selecteerden de top van de Belgische juniorenploegen die het kunnen opnemen tegen een selectief internationaal gezelschap. Die andere ploegen komen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Slovenië, Polen. Daaronder zijn twee nationale ploegen; van Polen en Slovenië. Ook zijn er juniorenploegen die deel uitmaken van de structuur van bekende profploegen zoals Decathlon - AG2R La Mondiale of Groupama - FDJ.

De volgende editie van Danilith Nokere Koerse voor junioren wordt op zaterdag 9 maart 2024 verreden. De renners starten om 14u00 in Deinze en worden in Nokere aan de finish verwacht rond 17u00.