78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Brit Sebastian Grindley is Belgische junioren te snel af!

Sophie Richez Danilith Nokere Koerse MJ 1 1 UCI 1

Naar goede gewoonte tekenden heel wat sterke (inter)nationale juniorenteams present in Nokere. De vraag was dus of we, net zoals vorig jaar, ook een internationale winnaar zouden krijgen.

Heel wat valpartijen zorgden voor een nerveuze beginfase van de wedstrijd, waarin het peloton grotendeels samenbleef. Echte ontsnappingen leken weinig kans te maken vanwege de sterke wind. Desondanks zorgde het zware parcours wel voor een selectie, waardoor de sterkste junioren al snel op de voorposten van het peloton verschenen.

Op anderhalve kilometer van de finish slaagde de Brit Sebastian Grindley er uiteindelijk toch in om - dankzij enkele feilloze bochten - een kleine voorsprong op te bouwen. De Belgen Xander Scheldeman en Cedric Keppens maakten nog aanstalten om er met een sterke sprint naartoe te rijden, maar moesten zich uiteindelijk tevredenstellen met respectievelijk een tweede en derde plaats.

De Brit legde een selectie voor het WK veldrijden dit jaar naast zich neer om zich te focussen op het wegseizoen. Met succes, zo bleek, want hij schoot dus in zijn eerste wedstrijd meteen raak!