78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Brit Jed Smithson wint Danilith Nokere Koerse MJ!

Bij de juniores namen 25 ploegen de start in Deinze. Onze nationale topploegen namen het op tegen een flink deel van de Europese juniorentop. Uittredend winnaar Jarno Widar had eerder al met overmacht Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen, en was dus een logische favoriet. Maar de concurrentie was niet mals… Fris weer met een lentezonnetje; het was aangenaam koers-weer. Het parcours deed zijn werk; de opeenvolging van kasseistroken en hellingen zorgden voor een schifting in het peloton. Maar wie overbleef, deed dat heel lang in een compacte groep.

Het was pas in de laatste ronde dat een groep van 6; 2 Belgen, 3 Britten en een Sloveen het verschil konden maken. En ook in die kopgroep werd hard gekoerst. De kopgroep viel uit elkaar. Uiteindelijk konden enkel Lars Vanden Heede en Jed Smithson uit de greep van het aanstormende peloton blijven. Vanden Heede, die al heel wat kopwerk deed, moest in de spurt zijn meerdere erkennen in de Brit.

Dat resulteerde in een mooi internationaal podium met Smithson op één, Vanden Heede op twee en de Sloveen Erzen Zak op drie. Die laatste won met overmacht de pelotonsspurt.

De eerste CAPS Bergprijs ging naar de Nederlander Camiel Klignet!