78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

We gaan ‘après-ski’ op nieuwe affiche!

DANILITH NOKERE KOERSE gaat ‘après-ski’ op nieuwe affiche

De organisatoren van Danilith Nokere Koerse kunnen niet wachten om de winterse sferen te laten plaatsmaken voor hun ‘kasseien-koers’, dit jaar in een bruisend 'Après-ski'-thema! Op de nieuwe, opvallende affiche prijken vier alpenhoornblazers, terwijl de majestueuze Nokereberg schittert als een ware Alpencoll op de achtergrond.

Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘De slogan is duidelijk: 'De berg roept'. Op 13 maart zal Nokereberg opnieuw het middelpunt zijn voor alle wielerliefhebbers in Vlaanderen. Deze affiche dient als een gepast eerbetoon aan onze geliefde berg, die inmiddels is uitgegroeid tot een mythische helling in de wielerwereld.’

Elk jaar wagen duizenden wielertoeristen zich aan de uitdaging om in de voetsporen te treden van voorgaande winnaars, zoals Tim Merlier en Lotte Kopecky. Nokereberg is uniek als finishlocatie. Met zijn kasseienhelling die gastheer is voor andere gerenommeerde wielerwestrijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne, De Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, het BK wielrennen, en natuurlijk Danilith Nokere Koerse.

Danilith Nokere Koerse; dat is niet alleen 3 wielerwedstrijden; het is een vierdaags topevenement boordevol activiteiten voor jong en oud. Het feest begint al op vrijdagavond 8 maart ‘24 met Départ Canard, onze after work party in de VIP-tent. Dat wordt uiteraard een echt après-ski-feest.

Op zaterdagochtend 9 maart ‘24 hebben we niet alleen onze internationale junior-wedstrijd, maar ook een speciale wielerinitiatie ‘Danilith Nokere koerse for kids’ voor jongeren tussen 7 en 12 jaar. Onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool kunnen de jongeren hun techniek bijschaven op een uitdagend hindernissenparcours en een rondje rijden op het parcours van Nokere Koerse.

Zondag 10 maart ‘24 is het tijd om die extra calorieën eraf te fietsen. Wielertoeristen kunnen hun vaardigheden tonen tijdens de Danilith Nokere Koerse Cyclo, een unieke organisatie in samenwerking met wtc De Stoters uit Zingem. Er zijn afstanden van 65, 90 of 130 km voorzien. Je kunt je nu al inschrijven voor slechts 10 euro!

Het absolute hoogtepunt volgt op woensdag 13 maart ’24 met de twee ProSeries-wedstrijden, met start in Deinze en aankomst in Nokere. Verwacht een bruisend publieksdorp met podium, reuzenschermen, heerlijk eten en drinken tegen betaalbare prijzen, en bovenal veel sfeer en gezelligheid.

Danilith Nokere Koerse biedt voor elk wat wils, met maar liefst 12 VIP-formules waarvan sommige al uitverkocht zijn. Ontdek onze vernieuwde formules, inclusief een extra verdieping op de VIP-tent. Na de koers gaat het feest in de VIP-tent nog even door, helemaal in de stijl van een bruisende après-ski!

Mis dit feestelijke wielerevenement niet en beleef samen met ons de magie van en op onze Nokereberg! Voorzitter Robrecht Bothuyne benadrukt het nogmaals: ‘'De berg roept', en wij kunnen niet wachten om samen met jullie te antwoorden op deze roep!’

2024 affiche DNK