75STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 17 MAART 2021

2023

Indrukwekkende Lotte Kopecky

Een beresterke Lotte Kopecky heeft de 4e Danilith Nokere Koerse op haar palmares gezet. De renster van SD Worx knalde in de finale weg van alles en iedereen, niemand was opgewassen tegen de machtsontplooiing van onze landgenote. Ongetwijfeld een emotionele zege voor Kopecky.

Al vroeg ten aanval
Kopecky ging al een eerste keer in de aanval op de Tiegemberg. Ze kreeg Henderson (Jumbo - Visma) en Van Anrooij (Trek - Segafredo) met zich mee, maar zij werden al snel ingelopen. Op iets minder dan 50 km van de finish ging ze er opnieuw vandoor. Henderson was opnieuw mee, maar kon moeilijk het verschroeiende tempo volgen van Kopecky op Nokereberg.

Trek - Segafredo leidde de achtervolging in dienst van Elisa Balsamo. Zij dichtten het gat op Kopecky en Henderson.

SD Worx nam nadien de controle over de wedstrijd helemaal over en maakten de koers heel hard. Zelfs Europees kampioene Lorena Wiebes deed een duit in het zakje.
Het gevolg was dat een 30-tal rensters de laatste ronde inging.

Kopecky oppermachtig
De Française Biannic (Movistar) probeerde te verrassen en trok ten aanval. Ze kreeg een maximale bonus van 20 seconden. En toen was het moment van Kopecky aangebroken. De Belgische trots ging voor een derde keer met een indrukwekkende demmarage op de Lange Ast. Enkel Gasparrini kon haar verschroeiende tempo volgen en samen reden ze het gat met Biannic toe.

Kopecky was uiteindelijk veel te sterk. Op de Huisepontweg versnelde ze opnieuw en liet haar medevluchters achter op 6 km van de eindmeet. Ze finishte uiteindelijk solo
en boekte zo een prachtige overwinning op de kasseien van Nokereberg.

Haar ploegmaat Wiebes won eenvoudig de sprint voor de 2e plaats, Bastianelli werd 3e. De gehele top 10 oogt indrukwekkend. Wat een wedstrijd!

20230315 1334 Leonvan Bon 114 A1002