Women

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Women

20 maart 2019 - Eerste editie Danilith Nokere Koerse voor vrouwen (UCI 1.1)In 2019 kunnen ook de vrouwen in Deinze terecht voor de start van Nokere Koerse. Op woensdag 20 maart wordt de wegwedstrijd voor het eerst ook voor het vrouwenpeloton georganiseerd. "Ze rijden hetzelfde rondje als de junioren, met veel kasseien en 7 keer de beklimming van de Nokereberg."


Nokere Koerse is vanaf volgend seizoen een wedstrijd voor mannen en vrouwen. De vrouwenkoers krijgt meteen het label 1.1 mee. "Net als bij de mannenkoers starten de vrouwen in Deinze. De vrouwen starten om 9u45, de mannen om 12u30", vertelt organisator Rony De Sloovere.


"De vrouwen werken hetzelfde parcours als dat van onze juniorenwedstrijd af. Dat wil zeggen zo'n 121 kilometer, doorspekt met tal van kasseizones en zeven keer de beklimming van Nokereberg. Onze ambitie is natuurlijk om zo snel mogelijk door te groeien met onze vrouwenkoers, maar laat ons eerst onze eerste editie afwachten."


Koersdirecteur Gil Steyvers: "We maken er meteen een topwedstrijd van, op een uitdagend parcours, met o.a. de kasseien van,Lededorp, de Huisepontweg en de Herlegemstraat en de passages over Nokereberg".


Woordvoerder Robrecht Bothuyne: "De wedstrijd komt, net voor de elite-wedstrijd voor heren, ook aan bod op TV. Vlak na de aankomst van de heren, rond 17u00, gaan we immers een samenvatting van de dames-wedstrijd uitzenden en ook de huldiging van de winnaars wordt live uitgezonden. We willen echt investeren in het dameswielrennen. Zo zal de Pur Natur bergprijs, die de meest regelmatige deelnemer over de finishlijn op de top van Nokereberg beloont, een identiek prijzengeld meekrijgen. De winnaar krijgt 1500 euro. En dat geldt voor hem en haar!".


Tweevoudige vice-Olympisch kampioene Emma Johansson, die jaren in de Kruisemse deelgemeente Zingem heeft gewoond, is aangezocht als ‘ambassadeur’ van de wedstrijd: ‘Ik vind het fantastisch dat Danilith Nokere Koerse nu ook een dames-wedstrijd heeft. Samen met de organisatie wil ik een topdeelnemersveld samenstellen en maken we er een nieuwe topkoers en top-evenement van!’


Alle info over de dameswedstrijd 2019:


Technische gids 2019


Wegwijzer Dames 2019
Parcours Dames 2019
Plan startzone Dames Deinze 2019
Plan opstelling start Dames Deinze 2019
Plan 5 plaatselijke rondes dames 2019
Plan laatste 3 kilometer Dames 2019
Plan aankomstzone Dames 2019


GPS bestanden 2019

2019 Dames GPX
2019 Dames KMZ
2019 Dames KML


Accreditatieformulieren journalist/fotograaf 2019 Dames-wedstrijd :

word-document of pdf-document


Hoofdsponsor Geert Delmulle deed een extra financiële inspanning voor de organisatie van de dameswedstrijd, hier samen met ambassadrice Emma Johansson en gedelegeerd bestuurder Rony De Sloovere.


Koersdirecteur van de vrouwenwedstrijd Gil Steyvers: "Het dameswielrennen wordt steeds populairder en daaraan wil ook Nokere zijn bijdrage leveren".

Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen