2018 Elites - Vorige edities

75ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 17 maart 2021

2018 Elites

Neoprof Fabio Jakobsen (Ned - Quick-Step) wint de 73ste Nokere Koerse.

Nokere 14.03.2018 – De 21 jarige Fabio Jakobsen heeft daarnet de 73ste Danilith Nokere Koerse gewonnen. Hij won de spurt van een fel uitgedund peloton. De Belg Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen) werd 2de voor de Fransman Hugo Hofstetter (Cofidis).

De afgelopen dagen waren onze junioreswedstrijd en onze cyclo doorgegaan onder barre weersomstandigheden. Onze eliterenners hadden meer geluk want de koers tussen Deinze en Nokere ging door onder een schitterende lentezon. De wielerliefhebbers keken deze middag in Deinze vooral uit naar wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert, die dit jaar al op het podium stond in de Strade Bianche. Door de hertekende finale werd dit jaar niet de klassieke massaspurt verwacht.

Vroege vlucht

In de grote ontsnapping van de dag zaten 8 renners die op 130 kilometer van de aankomst een maximale voorsprong hadden van 10 minuten. De vluchters waren Ivo Oliveira (Por), Rob Ruijgh (Ned), Conor Dunne (Ier), Yannick Martinez (Fra), Simon Sellier (Fra), Timothy Stevens (Bel), Martijn Budding (Ned) en Daniel Turek (Tsj). Timothy Stevens (Cibel) verzamelde tijdens de passages boven op Nokereberg het meeste punten voor de Bergprijs Pur Natur, wat hem 1.500 euro opleverde.

Wout van Aert nam het initiatief in de achtervolging op de kopgroep.

Op 34 kilometer van de finish sprak Wout van Aert zijn benen van Strade Bianche aan. Hij draaide de gashendel open en ging samen met 8 kompanen op zoek naar de vluchters van de dag. De achtervolgende groep bestond uit Van Aert (Willems-Crelan): Van Hooydonck/Vliegen (BMC), Serry/Sénéchal (Quick-Step), Planckaert (Katjoesja), Philipsen (Hagens), Kirsch (Aqua Protect) en Ackermann (BORA). De achtervolgers kregen de vroege vluchters ook te pakken, maar na wat aarzelingen vooraan kwam het peloton weer aansluiten. De traditionele massasprint doemde even op, tot Van Aert nog een keer doortrok. Hij koos de kaart van zijn maatje Sean De Bie. Die woog net iets te licht op de Nokereberg. Het was Fabio Jakobsen die met overmacht naar zijn eerste profzege snelde.

De 21-jarige Nederlander rijdt zijn eerste seizoen voor Quick-Step Floors. Jakobsen werd in 2016 en 2017 Nederlands kampioen bij de beloften en vorig jaar werd hij in Nederland verkozen tot Talent van het Jaar.

BEKIJK DE VIDEO VAN ONZE WEDSTRIJD:REACTIES

Jakobsen: "Een hele mooie"

Fabio Jakobsen (winnaar): "Mijn eerste zege is meteen een hele mooie. Op 5 kilometer van het einde kreeg ik van Martinelli te horen dat ze voor mij zouden rijden." "Ik mocht het proberen en heb gewonnen ook. Daarom wil ik graag iedereen bedanken die me geholpen heeft in mijn jonge carrière. Zonder hen stond ik hier niet."

Capiot: "Jakobsen was veel rapper"

Amaury Capiot (tweede en zoon van oud-prof Johan Capiot): "Ik ben best tevreden, Jakobsen was veel rapper. Ik mocht sprinten van de ploeg en ben blij dat ik een tweede plaats kan afleveren.""Op het einde van een harde koers ben ik best nog snel. Het was een leuke finale, zowel voor ons als voor de kijkers."

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE UITSLAG : KLIK HIER


FOTO'S:

BEKIJK ALLE FOTO'S VAN DE START TE DEINZE : KLIK HIER

BEKIJK ALLE FOTO'S VAN DE AANKOMST TE NOKERE : KLIK HIER


Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen) - Fabio Jakobsen (Quickstep) - Hugo Hofstetter (Cofidis).


Bergprijswinnaar PUR NATUR Timothy Stevens (Cibel)

Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen