2016 Juniores - Vorige edities

75ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 17 maart 2021

2016 Juniors

12.03.2016 : ARNE MARIT WINT EERSTE DANILITH NOKERE KOERSE VOOR JUNIORES

De eerstejaars junior Arne Marit uit Vollezele heeft deze namiddag de eerste Nokere Koerse Danilith Classic voor juniores gewonnen. Hij haalde het na 89 kilometer in een massaspurt op de flanken van Nokereberg voor Jasper Philipsen en Nils Eekhoff uit Nederland.

Tien renners, met daarbij topfavoriet Jarno Mobach, rijden lange tijd met zo'n halve minuut voorsprong, voor het peloton uit. In de voorlaatste ronde probeert Mobach, een Nederlander die voor het regio-team Spie-Douterloigne rijdt, het alleen. Maar hij kan niet standhouden tegen het aanstormende peloton.

Arne Marit (Van den Hauwe CT - Gentse VS) behaalde al zijn tweede zege van het seizoen. "Vandaag kwamen we met ambitie naar Nokere Koerse. Woensdag trainden we met de ploeg al op het parcours en ik had in mijn hoofd gestoken dat dit een parcours voor mij was. Zo stonden we met 189 renners aan de start en met veel ambitie ! Vooraf dacht ik aan een top 10 plaats. De hele koers voelde ik me goed en zoals mijn trainer zei : sparen, sparen en sparen . Dit deed ik ook. Het groepje dat weg was gereden vanaf ronde 2 hield lang stand. De mannen van Balen hielden het gat ongeveer hetzelfde en met nog 2 ronden te gaan ging ik eens samen met Jasper Phillipsen en nog 3 andere richting kop van de koers. Dit haalden we niet en zo ging ik gokken op de spurt. Een gevaarlijk aanloop richting eindmeet onthou ik. De laatste rechte lijn kon ik perfect uit het wiel van Phillipsen komen en mijn eerste UCI koers mee naar huis nemen !": vertelt een dolgelukkige Arne.

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S : KLIK HIER

DOWNLOAD DE VOLLEDIGE OFFICIELE UITSLAG : KLIK HIER

Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen