73ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 14 maart 2018

Deelnemers

Wil je alvast weten wie er aan de start staat? Download dan hier de deelnemerslijst.

Ook dit jaar zal een sterk deelnemersveld aan de start staan in Deinze.
6 world tour ploegen, 13 pro-continentale teams en enkele continentale ploegen zullen erbij zijn.

Trouw aan zijn filosofie wil de organisatie de kampioenen van morgen aan de start brengen.
Op kop daarvan: de wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Havorsen.
Kan de Noor een stap vooruit zetten? Vorig jaar was hij verrassend tweede...
Maar straks zal zowat de volledige top-10 van het voorbije beloften-WK aan de start staan.
De concurrentie bij de youngsters is dus groot.

Maar ook een aantal oudgedienden staan aan de start. Denk maar aan de winnaar van vorig jaar,
zegekoning Timothy Dupont of oud-winnaar Kenny Dehaes.
Ook Stijn Devolder wordt in Deinze aan de start voorzien. Kan de meervoudig Belgisch kampioen
en winnaar van de Ronde van Vlaanderen nog eens knallen?

Met Baptiste Planckaert, de Britse kampioen Blythe, de jonge Duitse vice-kampioen Walscheid,
de Brit Daniel McLay, Moreno Hofland, Bert Van Lerberghe en andere Roy Jans staan opnieuw
heel wat snelle mannen aan de start.

En voor het eerst sinds lang, staat met Lozernaar Brecht Dhaene terug een inwoner van Kruishoutem
aan de start. Misschien zorgt hij voor de verrassing!

Een boeiend en heel internationaal deelnemersveld zal ongetwijfeld voor een attractieve koers zorgen!

Welke topper trekt op 15 maart het laken naar zich toe? De weddenschappen zijn open...

Cofidis met drie Belgen in steun voor Nacer Bouhanni

(SPORT INFO SPORTS) = De Franse sprinter Nacer Bouhanni hervat in Nokere na zijn opgave in Parijs-Nice. Hij krijgt onder andere drie Belgen, Michael Van Staeyen, Jonas Van Genechten en Kenneth Vanbilsen mee in steun.

“Het is afwachten hoe de conditie is van Nacer Bouhanni nadat hij Parijs-Nice voortijdig verliet. Maar ik denk dat het wel in orde komt. Het is wel zo dat we niet voluit de kaart van Nacer Bouhanni gaan trekken. Ik wacht het koersverloop af om onze strategie te bepalen. Komt het tot een massasprint dan zal Nacer zeker zijn kans gaan en daarvoor kan hij rekenen op drie Belgen die het parcours hier zeer goed kennen”, verduidelijkt Alain Deloeuil. “Dat parcours is wel licht gewijzigd. Ik verkende daarnet de plaatselijke omloop en die nieuwe kasseistrook en dat kleine heuveltje kunnen wel in de kuiten bijten.”

Lotto-Soudal met Jasper De Buyst als troef

Met Kris Boeckmans hebben ze bij Lotto-Soudal een ex-winnaar binnen de rangen van Danilith Nokere Koerse. Ook Jasper De Buyst maakt deel uit van het team net als onder andere Sean De Bie, Marcel Sieberg en Frederik Frison

“Ik kijk alvast uit naar wat morgen/woensdag komen zal. Ik heb het hele seizoen al de goede benen”, stelt Jasper De Buyst. “Zaterdag tijdens de Ronde van Drenthe verkeek het peloton zich op een vlucht met twee. Ik won de groepssprint maar werd uiteindelijk slechts derde. Ik ga alvast voor het hoogst haalbare in Nokere Koerse. Ik greep reeds een paar keer naast de hoofdvogel en daar wil ik wel snel verandering in brengen. Ik rijd deze wedstrijd zeer graag. Deze wedstrijd is zo speciaal omdat het aankomst is op Nokereberg, een helling in kasseien. Die omstandigheden zijn ideaal voor mij, beter dan tijdens een gewone pure massasprint. Ik wil er alvast het beste van maken”, besluit Jasper De Buyst.

Bij Lotto-Soudal zijn ze alvast van plan zijn kaart te trekken

“De derde plaats van Jasper De Buyst afgelopen weekend laat veel verhopen”, verduidelijkt sportdirecteur Frederik Willems. “Op het einde van die wedstrijd hadden wij door allerlei omstandigheden niet voldoende renners meer in steun van De Buyst. We kenden in Nederland enorm veel pech door lekke banden op het slechtste moment in de wedstrijd. Morgen proberen wij het opnieuw met Jasper. Kris Boeckmans van zijn kant is stilaan zijn goede vorm aan het terugvinden en bouwt stelselmatig de conditie op”.

BMC start met slechts zeven renners

(SPORT INFO SPORTS) = De BMC-ploeg van Allan Peiper start woensdag met slechts zeven renners in Deinze voor de 72e editie van Danilith Nokere Koerse.

“Brent Bookwalter is niet inzetbaar. Ik kon geen andere renner meer optrommelen zodat we met slechts zeven man aan de start komen. Ik bekijk deze Nokere Koerse voor mijn team als een nodige voorbereiding op wat volgt met onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Bovendien is het een ideale gelegenheid voor onze jonge renners om nog wat meer ervaring op te doen en ze kunnen hier een gooi doen naar een eerste seizoenzege”, geeft sportdirecteur Allan Peiper mee. “Wij starten in deze eendagskoers ‘buiten categorie’ met een sterk team. Silvan Dillier is één van onze speerpunten. Hij was zo kortbij een overwinning in Ichtegem tijdens Dwars door West-Vlaanderen. Natuurlijk was hij ontgoocheld achteraf. Wie wint er nu niet graag? Als je tweede wordt wil dat zeggen dat de conditie goed is. Van de ploeg die start in Nokere Koerse is hij met Martin Elmiger al een soort van certitude voor de Ronde van Vlaanderen. Tom Bohli, Floris Gerts, Loic Vliegen en Miles Scotson leggen morgen een nieuwe test af. Bewijzen zij zich morgen en de komende koersen dan kunnen ze aanspraak maken op een ticket voor ‘Vlaanderens Mooiste’. Noem het een vorm van examen dat ze afleggen op Nokereberg”, lacht Allan Peiper


Dank aan onze sponsors

Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen