Wout Van Aert en Edward Theuns aan de start - Blog

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Wout Van Aert en Edward Theuns aan de start

zondag 11 maart 2018
De organisatie kreeg de bevestiging dat Wout Van Aert en Edward Theuns op woensdag 14 maart deelnemen aan de 73ste Danilith Nokere Koerse.

Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert is de Belgische sensatie op de weg in dit nog vroege voorjaar. Hij fietste zich in de kijker tijdens de omloop het Nieuwsblad en de Strade Bianche.

Op zijn website www.woutvanaert.be bevestigt Wout zijn deelname aan onze wedstrijd van 14 maart 2018.

Bent u benieuwd of Wout zijn positieve vorm doortrekt in Nokere, kom dan op 14 maart naar Danilith Nokere Koerse of geniet van onze wedstrijd op TV via de VRT of Eurosport.

Ook Edward Theuns rijdt onze wedstrijd. Theuns verhuisde deze winter van Trek naar Sunweb met als doel te schitteren in het Vlaamse voorjaar en Parijs-Roubaix.

DOWNLOAD HIER DE DEFINITIEVE DEELNEMERSLIJST : KLIK HIER.

KOM OP 14 MAART MET DE FIETS NAAR NOKERE!

Door de hevige regenval van de voorbije dagen zijn veel van de voorziene publieksparkings niet toegankelijk. Aan de mensen uit de streek willen we vragen om morgen zo veel als mogelijk met de fiets te komen. Er is mooi weer voorspeld en er is een fietsenparking aan de Lindeknokstraat. Daarnaast voorzien we een shuttledienst tussen de parking van het Nieuw Plein (bushalte) te Kruishoutem en de entreepost aan de kruising Waregemsestraat-Lindeknokstraat. Busjes zullen toeschouwers vervoeren van 13u30 tot 15u30 en van 17u30 tot 19u. Bedankt voor het begrip.

Aan de vooravond kijkt AVS vooruit naar de 73ste Danilith Nokere Koerse

3 oud-winnaars nemen het op tegen Wout Van Aert en Edward Theuns

(SPORT INFO SPORTS) = Danilith-Nokere Koerse (1.BC) is op woensdag 14 maart aan zijn 73e editie toe maar kreeg voor die gelegenheid een totaal nieuw parcours aangemeten. De startplaats Deinze en aankomstzone bovenop Nokereberg bleven behouden. De 191,1 kilometer daartussen werden helemaal anders ingekleurd in vergelijking met andere uitgaves.

Het startsein wordt voor de vierde opeenvolgende keer gegeven vanop de Markt van Deinze. Met het nieuwe parcours willen de organisatoren hun wedstrijd nog wat meer pigment en spankracht geven. Nokereberg is en blijft evenwel scherprechter. Door het nieuwe parcours werd het aantal kilometers ietwat teruggeschroefd maar werd alles wat pittiger.

Na de start in Deinze vat men een lus van 76 kilometer, met passages op Nokereberg en de Tiegemberg, aan.

Daarna volgen vier plaatselijke ronden van elk 14 kilometer. Via de Driekavenstraat in Waregem trekt men terug richting Kruishoutem met de kasseien van de Herlegemstraat en de beklimming van de Stokstraat als hindernissen.

Eens op Nokereberg snijden de renners twee ronden van 29 kilometer aan met daarin een pak kasseiwegen zoals die van Huisedorp, de Huisepontweg en Wannegemdorp. De komende editie is 191,1 kilometer lang en dat is wel tien kilometer minder dan de laatste editie.

Met Kenny Dehaes (2014), Kris Boeckmans (2015) en Timothy Dupont (2016) komen er woensdag drie ex-winnaars aan de start in Deinze. "In Dwars door West-Vlaanderen kende ik mechanische pech, maar ik voelde me wel echt goed. Ik ben in ieder geval opgelucht dat de temperaturen in Belgiƫ stijgen. In Le Samyn had ik echt last van de koude. In Kuurne-Brussel-Kuurne viel het nog mee, maar geef mij toch maar de zon. Na een stage is het altijd afwachten hoe de benen aanvoelen, maar ik zak met vertrouwen af naar Deinze. Ik moet kunnen meespelen voor de winst op Nokereberg. De finale van de wedstrijd is aangepast. Maar negen kansen op tien wordt het toch opnieuw een massaspurt", denkt Timothy Dupont, de laatste Belgische winnaar bovenop Nokereberg.

Vorig jaar werd Danilith-Nokere Koerse gewonnen door de Fransman Nacer Bouhanni. Hij haalde het in de sprint van de Britse kampioen Adam Blythe en Joeri Stallaert.