73ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 14 maart 2018

Voorstelling affiche Danilith Nokere Koerse 2018

donderdag 01 februari 2018
Op 1 februari 2018 werd de nieuwe affiche van de 73ste editie van Danilith Nokere Koerse voorgesteld in de gebouwen van onze hoofdsponsor Danilith.

Woordvoerder Robrecht Bothuyne bemerkt dat dit jaar "de kasseien" en "de jonge wielrenner" centraal in beeld worden gebracht .


Onze elitewedstrijd van 14 maart 2018 krijgt immers een vernieuwd parcours met meer kasseien. Tijdens de laatste 2 plaatselijke ronden van 29 kilometer worden een pak kasseiwegen aangedaan zoals die van Huisedorp, de Huisepontweg en Wannegemdorp, wat voor een nog spannender wedstrijdverloop zal zorgen.


Het tweede element op de affiche is de jonge wielrenner.


Danilith Nokere Koerse organiseert voor de jeugd immers een wielerinitiatie op zaterdagvoormiddag 10 maart 2018. Op zaterdagnamiddag wordt voor de derde keer onze internationale wedstrijd voor juniores verreden.


Ook onze hoofdwedstrijd op woensdag 14 maart 2018 kan aanzien worden als een kweekvijver voor jong talent. Zo eindigde de "onbekende" Noor Kristoffer Halvorsen in 2016 op de tweede plaats in Nokere en enkele maanden later werd hij wereldkampioen op de weg bij de beloften. Dit jaar kan hij aan de start staan in Nokere als renner van het prestigieuze Team Sky. Ook de betreurde Wouter Weylandt en jonge Fabian Cancellara dobberden over de Vlaamse kasseien in Nokere.


Onze nieuwe baseline "Flandriens krijg je niet klein" verwijst naar het gewijzigde parcours met zijn vele kasseistroken. Je zal een echte Flandrien moeten zijn om de 73ste editie van Danilith Nokere Koerse te kunnen winnen!