Topteams voor DNK voor Dames - Blog

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Topteams voor DNK voor Dames

dinsdag 19 februari 2019
Topteams aan de start van 1ste Danilith Nokere Koerse voor Dames!

.

Binnenkort is het zover. Op 20 maart 2019 wordt de eerste Danilith Nokere Koerse voor Dames verreden onder het label UCI 1.1.


"Net als bij de mannenkoers starten de vrouwen in Deinze. De vrouwen starten om 9u45, de mannen om 12u30", vertelt koersdirecteur Gil Steyvers.


De vrouwen werken hetzelfde parcours als dat van onze juniorenwedstrijd af. Dat wil zeggen zo'n 121 kilometer, doorspekt met tal van kasseizones en zeven keer de beklimming van Nokereberg.


We maken er meteen een topwedstrijd van, op een uitdagend parcours, met o.a. de kasseien van Lededorp, de Huisepontweg en de Herlegemstraat en de passages over Nokereberg.


Een topwedstrijd betekent ook Topteams en die zijn nu bekend! Naast 5 clubteams en de nationale ploeg van Groot-Brittannië, zullen liefst 16 UCI-ploegen hun opwachting maken.

Tweevoudige vice-Olympisch kampioene Emma Johansson, die jaren in de Kruisemse deelgemeente Zingem heeft gewoond, is aangezocht als ‘ambassadeur’ van de wedstrijd: ‘Ik vind het fantastisch dat Danilith Nokere Koerse nu ook een dames-wedstrijd heeft. Samen met de organisatie hebben we een topdeelnemersveld samengesteld. We maken van onze eerste editie een top-evenement!’