73ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 14 maart 2018

NIEUW : de PUR NATUR Bergprijs

vrijdag 12 januari 2018
Dankzij zuivelproducent Pur Natur uit Kruishoutem krijgen we op 14 maart 2018 op de 73ste Danilith Nokere Koerse een PUR NATUR Bergprijs met 1.500 euro prijzengeld.

Danilith Nokere Koerse krijgt op 14 maart 2018 een fel gewijzigd parcours, met maar liefst 14 Km kasseien, vooral in de laatste 2 finale-rondes.


Toch blijft Nokereberg de ‘arena’. De toeschouwers zien er de renners nog steeds 7 keer passeren. Reuzenschermen zorgen er bovendien voor dat iedereen vanop Nokereberg de wedstrijd perfect kan volgen.


Dit jaar zal ook tijdens de wedstrijd de spanning meer dan ooit voelbaar zijn. Er wordt immers een ‘Pur Natur bergprijs’ geïntroduceerd. Woordvoerder Robrecht Bothuyne: ‘Renners zullen bij elke passage over de streep op Nokereberg punten kunnen scoren. Aanvallende renners worden zo beloond’.

Op het einde van de wedstrijd wordt dan een klassement gemaakt. De winnaar krijgt een geldprijs van niet minder dan 1500 euro.


Sponsor is zuivelfabrikant Pur Natur uit Kruishoutem. Zij zijn marktleider in biologische zuivelproducten. Afgevaardigd bestuurder Luc de Baeremaeker: ‘Pur Natur staat voor gezonde en biologische voeding, onontbeerlijk om sportieve prestaties te leveren. Met de lancering van Pur Natur hoog eiwitgehalte yoghurt en verse kaas vormt dit gamma een basis voor een sportief verantwoorde voeding. Pur Natur kan dan ook niet ontbreken als gemotiveerde sponsor van Danilith Nokere Koerse.’


Danilith Nokere Koerse hoopt met de ‘Pur Natur bergprijs’ de spanning, ook tijdens de koers, op te drijven. Bothuyne: ‘ons vernieuwd parcours en deze Pur Natur bergprijs moeten zorgen voor een spectaculaire wedstrijd. Maar het zijn uiteraard de renners die de koers maken. Die extra prijs van 1500 euro is alvast een mooie stimulans voor wie voor de aanval wil kiezen.’