Persvoorstelling Danilith Nokere Koerse 2018 - Blog

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Persvoorstelling Danilith Nokere Koerse 2018

donderdag 01 maart 2018
1 maart 2018 - Heel wat belangstelling van sponsors en pers op de voorstelling van onze 73ste Danilith Nokere Koerse

Voorzitter Marc Van Cauwenberghe mocht op 1 maart 2018 in cc De Mastbloem in Kruishouten meer dan 150 mensen verwelkomen voor de persconferentie van de 73ste Danilith Nokere Koerse. Onder de genodigden uiteraard onze trouwe en nieuwe sponsors zonder dewelke onze wedstrijd niet kan bestaan.

Sporza journalist Carl Berteele interviewde meerdere gasten over de talrijke vernieuwingen die Danilith Nokere Koerse in 2018 te bieden heeft.


Sporza commentartor Carl Berteele: moderator van de persconferentie

Koersdirecteur Rony De Sloovere was de eerste spreker die Carl aan de tand voelde.Rony De Sloovere: koersdirecteur van de juniores wedstrijd en de profwedstrijd


ONZE PROFWEDSTRIJD OP 14 MAART 2018 : GEWIJZIGDE FINALE MET MEER KASSEIEN

Voor onze profwedstrijd op 14 maart 2018 blijft de start- en aankomstplaats behouden zoals de afgelopen jaren. Het startsein wordt voor de vierde opeenvolgende keer gegeven vanop de Markt van Deinze, de finishlijn ligt nog steeds getrokken bovenop Nokereberg. "Met enkele parcourswijzigingen willen wij onze koers nog wat meer pigment en spankracht geven. Dit evenwel zonder onze ziel te verkopen. Nokereberg is immers de scherprechter van onze wedstrijd en zal dat altijd blijven. Aankomen op een heuvel met kasseien is iets heel speciaal in het wielrennen en dat maakt onze koers meteen ook zo uniek", vindt Rony De Sloovere.

Door het nieuwe parcours wordt het aantal kilometers teruggeschroefd naar 191,1 km, maar alles wordt wat pittiger. "Na de start in Deinze vatten we een lus van 76 kilometer, met passages op Nokereberg en de Tiegemberg, aan.

Daarna volgen vier plaatselijke ronden van elk 14 kilometer. We rijden dan naar de Driekavenstraat in Waregem om zo terug richting Kruishoutem te draaien met de kasseien van de Herlegemstraat en de beklimming van de Stokstraat als hindernissen."

"Daarna volgen twee ronden van 29 kilometer met daarin een pak kasseiwegen zoals die van Huisedorp, de Huisepontweg, Wannegemdorp en de Kouterstraat. De laatste 2 rondes worden echte kassei-rondes. Sterke renners krijgen de kans om met een snedige demarrage het verschil te maken. Tegelijk krijgen de toeschouwers in Nokere de renners 7 keer te zien. Nokereberg is echt een arena waar de koers te voelen en te proeven zal zijn. We voorzien ook opnieuw een reuzenscherm zodat de toeschouwers niks hoeven te missen", verduidelijkt Rony De Sloovere.

Op 14 maart zullen 7 World Teams aan de start staan, aangevuld met 14 pro continentale ploegen en 2 continentale ploegen. Door de vele kasseistroken in de finale is er een reële kans dat de wedstrijd dit jaar niet uitdraait op een massaspurt.

Download hier de definitieve deelnemerslijst : klik hier.

ONZE INTERNATIONALE JUNIORESWEDSTRIJD VAN 10 MAART 2018 MET 31 PLOEGEN

Rony kondigde ook de junioreswedstrijd aan die op zaterdag 10 maart wordt gereden over een afstand van 122 kilometer. Start om 14 uur in de Brielstraat te Deinze. De juniores rijden dan naar Nokere, waar nog 6 plaatselijke ronden volgen met telkens een passage over Nokereberg. Er is een grote belangstelling voor de internationale junioreswedstrijd want niet minder dan 31 ploegen zijn ingeschreven: 16 Belgische teams en 15 buitenlandse ploegen waaronder 7 Nederlandse – 4 uit UK – telkens 1 team uit Denemarken – Duitsland – Slovenie en Frankrijk. Gelet op de moeilijkheidsgraad van het parcours wordt geen massaspurt verwacht.

Robrecht Bothuyne nam in zijn hoedanigheid van persverantwoordelijke het woord.Ondervoorzitter van Nokere Sport en persverantwoordelijke Robrecht BothuyneDANILITH NOKERE KOERSE : EEN VIERDAAGS EVENEMENT


Ook dit jaar komen er een aantal extra attracties. We starten al op vrijdagavond 9 maart 2018 waar in de tent op het voetbalplein te Nokere onze afterwork-party doorgaat.

Op zaterdag is er de wielerinitiatie voor de jeugd. Wie tussen 8 en 12 jaar oud is, is welkom op zaterdag 10 maart om 09u30 aan de sporthal van Kruishoutem. Daar worden de deelnemers opgewacht door de begeleiders van de Vlaamse Wielerschool. De initiatie is gratis en de deelnemers zijn verzekerd. Inschrijven doe je via e-mail naar sportdienst@kruishoutem.be met vermelding van naam, voornaam, geboortedatum en adres.

Op zondag 11 maart 2018 is er voor de 2 keer onze cyclotocht voor de wielertoeristen over diverse afstanden.


Een blijver is ook het Nokere Koerse Village opgebouwd op het voetbalplein van Nokere. We wilen van Danilith Nokere Koerse niet alleen een topwedstrijd maken, maar ook een topfeest. In dit Village komt een grote tent, een scherm van 15 vierkante meter, drank- en eetstandjes, een bookmaker, verkoop van wielertruitjes. Kortom alles zal aanwezig zijn om er een volksfeest van te maken.

DEINZE : NOG 10 JAAR ONZE STARTPLAATS ?

Norbert De Mey, eerste schepen van Deinze, zegde dat Deinze de intentie heeft om de komende jaren te blijven fungeren als startplaats van Danilith Nokere Koerse, een wielerwedstrijd met een volks karakter. Het nieuwe Stadhuis aan de Leie is een perfecte locatie om een extra onthaal te kunnen geven aan onze sponsors.


Norbert De Mey : "Misschien blijft de startplaats van Danilith Nokere Koerse de volgende 10 jaar in Deinze"

JOHAN MUSEEUW EN ALLAN PEIPER


Speciale genodigden dit jaar waren de oud renners Johan Museeuw en Allan Peiper. Beiden reden 2 keer Nokere Koerse, maar ze konden de wedstrijd niet winnen. Ze vertelden nog enkele anekdotes uit hun wielerverleden.

Na de interviews kregen de genodigden nog een zeer lekkere maaltijd aangeboden.

Tot 10 maart voor de junioreswedstrijd of 14 maart voor de profwedstrijd.

Op naar een sportieve, veilige en feestelijke Danilith Nokere Koerse.

NOG ENKELE FOTO'S


Johan Musseeuw : "ik reeds destijds Nokere Koerse niet om te winnen, maar om te trainen"


Ook ere-moderator Roger Marlier nam even de micro in de hand.


Burgemeester Joop Verzele :"Mijn pronostiek? Ik ben zeker, mijn broer rijdt als laatste over de streep met de wagen met de groene vlag".


Enkele vrijwilligers met 25 jaar dienst werden in de bloemen gezet.


De traditionele groepsfoto van het bestuur.


Een volle Mastbloem voor de persconferentie.


128 foto's over de persconferentie

van fotograaf Carl Delacauw: KLIK HIERwww.in-the-picture.be

maakte een mooie videoreportage over de persconferentie