Netwerkavond Danilith Nokere Koerse 2019 - Blog

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Netwerkavond Danilith Nokere Koerse 2019

donderdag 29 november 2018
Op 29 november 2018 ging de netwerkavond van Danilith Nokere Koerse door in de gebouwen van de firma Renson te Waregem.

DOWNLOAD HIER ONZE SPONSORBROCHURE 2019.

Danilith Nokere Koerse wordt in 2019 nog completer, want voor het eerst wordt ook een Danilith Nokere Koerse for Women gereden, een UCI-wedstrijd categorie 1.1. De organisatie doet beroep op de tweevoudige vice-Olympisch kampioene Emma Johansson, part-time Zingemnaar, om van de eerste dameswedstrijd meteen een voltreffer te maken. Emma zal haar connecties in het wielermilieu aanspreken om op woensdag 20 maart 2019 om 9u45 een sterk deelnemersveld aan de start te brengen in Deinze. De wedstrijd komt rond 13 uur aan op Nokereberg, die ook door de dames 6 keer zal beklommen worden. Emma Johansson schuift Jolien D'Hoore naar voor als een ideale renster om de zege weg te kapen.

Op dezelfde dag, 20 maart 2019, starten ook de mannen omstreeks 12u30 voor hun Danilith Nokere Koerse, UCI hors catégorie. Michel Wuyts gangmaker van de netwerkavond, vroeg aan Rony De Sloovere wat voor nieuws hij te melden had over de mannenwedstrijd. "De editie 2019 behoudt wat goed is: de start te Deinze en de plaatselijke ronden te Nokere. Ik wil vooral een spannende finale tijdens de rechtstreekse TV-uitzending op VRT, Eurosport en AVS. Om dat doel te bereiken hebben we enkele wijzigingen aangebracht in de plaatselijke ronden. 22 kilometer kasseien in volle finale met o.a. de Herlegemstraat, de Lange Ast, de Huisepontweg, Wannegemdorp en de Kouterstraat, zullen meer mogelijkheden geven aan de aanvallers", voorspelt Rony. Misschien volgend jaar niet de traditionele massaspurt op de flanken van Nokereberg.

Woordvoerder Robrecht Bothuyne heeft nog geen zicht op het deelnemersveld bij de mannen, maar hij streeft ernaar om een 10-tal worldtour ploegen aan de start te brengen. Nokere profileert zich als kweekvijver voor jong talent. De winnaar van onze wedstrijd 2018 Fabio Jakobsen sloot het seizoen af met 8 overwinningen waaronder ook de Scheldeprijs. Volgens genodigde José De Cauwer groeit bij jonge renners het besef dat ze geen stappen kunnen overslaan. "Eerst trachten een wedstrijd als Nokere te winnen en dan pas ambitie hebben in de Ronde van Vlaanderen", aldus José.

Vrouwen, mannen-elite, maar ook de jeugd wordt in 2019 niet vergeten. Op zaterdag 16 maart 2019 is er opnieuw onze wedstrijd voor juniors UCI MJ 1.1. Daar wordt een opvolger gezocht voor Ilan Van Wilder, die naast zijn overwinning in Danilith Nokere Koerse voor juniors, dit jaar ook tweede werd op het Europees kampioenschap tijdrijden.

Drie internationale wielerwedstrijden organiseren kost veel geld en daarvoor kan de organisatie opnieuw rekenen op de trouwe hoofdsponsor de firma Delmulle, die een extra inspanning doet voor de organisatie van onze nieuwe dameswedstrijd. Robrecht Bothuyne benadrukt dat Nokere enkel kan bestaan dankzij de financiële ondersteuning van vele sponsors van klein tot groot, waarvoor dank. De nieuwe sponsorbrochure kunt u hier inkijken. Nu al kunt u uit 7 vipformules kiezen in onze rubriek VIP-formules.

Na het gesproken gedeelte werd aan de genodigden een walking diner aangeboden.

Het bestuur kijkt nu al vol ambitie uit naar Nokere Koerse 2019, met voor het eerst 3 wielerwedstrijden op het programma.

Alles op een rij:

Vrijdag 15 maart 2019 : de vernieuwde "Danilith Nokere Koerse after-work" "Départ Canard" met o.a. DJ Dirk Stoops

Zaterdag 16 maart 2019 : Danilith Nokere Koerse for kids, begeleide wielerinitiatie voor 8 tot 14-jarigen.

Zaterdag 16 maart 2019 : internationale wielerwedstrijd voor juniors.

Zondag 17 maart 2019 : Danilith Nokere Koerse Cyclo, wielertoeristen kunnen over 4 afstanden de uitdaging zelf aangaan.

Woensdag 20 maart 2019 : vanaf 9u45 Danilith Nokere Koerse for Women

Woensdag 20 maart 2019 : vanaf 12u30 Danilith Nokere Koerse voor elite-mannen


Enkele bestuursleden met genodigden Arne Houtekier, Michel Wuyts, Emma Johansson en José De Cauwer met de eerste flessen Champagne Danilith Nokere Koerse 2019 in cadeauverpakking.

Onze champagne Danilith Nokere Koerse 2019 is te verkrijgen in het kantoor van Carl Dedeken, Nieuw Plein 17 te Kruishoutem/Kruisem, via secretariaat@nokerekoerse.be of GSM 0496/84.19.58. De 1.800 flessen hebben een uniek etiket, plaque en muselet.


sponsorbrochure


ONS OFFICIEEL PERSBERICHT NAAR AANLEIDING VAN DE NETWERKAVOND

Danilith Nokere Koerse: 3 topwedstrijden op spectaculair parcours

Danilith Nokere Koerse groeit. Elk jaar is er meer belangstelling, van pers, publiek en vooral renners en ploegen. Danilith Nokere Koerse gaat volgend jaar voor 3 topwedstrijden.

Zo is er de internationale junior-wedstrijd op zaterdag 16 maart. Vorig jaar ging de overwinning naar Ilan Van Wilder. Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘Danilith Nokere Koerse voor juniors was de enige wedstrijd in 2018 die toptalent Remco Evenepoel niet wist uit te rijden. Ook nu staan junior-ploegen van over heel Europa te dringen om te kunnen starten in de vierde editie van deze wedstrijd. We verwachten dus de kampioenen van morgen terug aan de start.’

De hoogdag is en blijft woensdag 20 maart. Dan komen 's werelds topploegen aan de start van de 74ste Danilith Nokere Koerse. Meer en meer topploegen, maar ook meer en meer mediabelangstelling. Bovendien is er in 2019 voor het eerst een internationale topwedstrijd voor dames, met finish net voor 13u00.

Danilith Nokere Koerse for Women, UCI-wedstrijd categorie 1.1, is nieuw op de internationale wielerkalender. Koersdirecteur Gil Steyvers: ‘We maken er meteen een topwedstrijd van, op een uitdagend parcours, met o.a. de kasseien van,Lededorp, de Huisepontweg en de Herlegemstraat en maar liefst 7 passages over Nokereberg . Start om 9u45 in Deinze en aankomst rond 13u00 in Nokere.’

Woordvoerder Robrecht Bothuyne: ‘De wedstrijd komt, net voor de elite-wedstrijd voor heren, ook aan bod op TV. Vlak na de aankomst van de heren, rond 17u00, gaan we immers een samenvatting van de dames-wedstrijd uitzenden en ook de huldiging van de winnaars wordt live uitgezonden. We willen echt investeren in het dameswielrennen. Zo zal de Pur Natur bergprijs, die de meest regelmatige deelnemer over de finishlijn op de top van Nokereberg beloont, een identiek prijzengeld meekrijgen. De winnaar krijgt 1500 euro. En dat geldt voor hem en haar!’

Tweevoudige vice-Olympisch kampioene Emma Johansson, die jaren in de Kruisemse deelgemeente Zingem heeft gewoond, is aangezocht als ‘ambassadeur’ van de wedstrijd: ‘Ik vind het fantastisch dat Danilith Nokere Koerse nu ookeen dames-wedstrijd heeft. Samen met de organisatie wil ik een topdeelnemersveld samenstellen en maken we er een nieuwe topkoers en top-evenement van!’

De derde wedstrijd is de 74de editie van Danilith Nokere Koerse, een wedstrijd ‘hors categorie’. Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘Vorig jaar werd het parcours al aangepast. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. Na de start op de Markt in Deinze doen we een grote ronde van 82 kilometer, o.a. over Tiegemberg en een eerste keer Nokereberg. Daarna volgen 3 plaatselijke rondes, met telkens Nokereberg en de kasseien van de Herlegemstraat. Dan zijn er in de finale de 2 kasseienrondes, met meer dan 22 kilometer kasseien, o.a. in de Herlegemstraat, de Lange Ast, de Huisepontweg, Wannegemdorp en de Kouterstraat. Nieuw is dat we in Huise links afdraaien, langs de woning van Johan Museeuw passeren om zo de kasseien van Lededorp mee te pikken alvorens de Huisepontweg op te draaien. Een spectaculair parcours, maar tegelijk een veilig parcours voor renners en publiek. Episch centrum is en blijft Nokereberg waar de renners niet minder dan 7 keer passeren. In totaal krijgen de renners 196,6 km voor de wielen.’

Vorig jaar werd de jonge Nederlandse spurter Fabio Jakoksen de winnaar van Danilith Nokere Koerse, na een machtige sprint op de flanken van Nokereberg.

Danilith Nokere Koerse is en blijft ook een volksfeest. Voorzitter Marc Vancauwenberghe: ‘We gaan voor 3 topkoersen en 4 dagen feest, voor jong en minder jong. Op vrijdagavond 15 maart begint het al met de vernieuwde after-work-party ‘Départ Canard’, een spectaculair feest met o.a. DJ Dirk Stoops.’

Op zaterdag 16 maart is er een Danilith Nokere Koerse for kids, in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool en de sportdienst van Kruisem. Zondag 17 maart is er de vierde editie van de cyclo, waar wielertoeristen het beste van zichzelf kunnen geven over 4 afstanden. Dit alles in samenwerking met Peloton, de joint venture van Golazo en Flanders Classics. Op 20 maart is er dan de wielerhoogdag in Nokere: met voor het eerst een heren- en dames-wedstrijd.