Mathieu van der Poel rijdt in 2019 Danilith Nokere Koerse! - Blog

74ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 20 maart 2019

Mathieu van der Poel rijdt in 2019 Danilith Nokere Koerse!

maandag 17 december 2018
17.12.2018 - Mathieu van der Poel (23) fietst komend
voorjaar in de Ronde van Vlaanderen. Ook Danilith-Nokere Koerse, de
Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem staan op het programma.

De ploeg van Van der Poel, Corendon-Circus, maakte vandaag het programma van de Nederlander bekend in Amsterdam. Ook Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Tour van Antalya kunnen volgens de eerste informatie op de komst van Van der Poel rekenen. Verder staan Danilith-Nokere Nokere Koerse en de Handzame Classic op het programma.

Concreet eindigt het veldritseizoen van de Europese kampioen veldrijden met de Brico Cross in Hulst op 17 februari. Via de Ronde van Antalya eind februari gaat het daarna de klassieke lente in. Daarin worden flink wat wedstrijden van Flanders Classics aangedaan. Eerst rijdt Van der Poel Danilith-Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic (vroeger de Handzame Classic). Eind maart staan dan Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem op het programma, waarna de Nederlandse kampioen op de weg meestrijdt in de Ronde van Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Corendon-Circus neemt daarnaast zonder Van der Poel deel aan de Omloop, de Scheldeprijs en de Ster van Besseges. Parijs-Roubaix en andere ASO-koersen als Luik-Bastenaken-Luik staan nog niet op de rol. “Ik wil in mijn eerste jaar nog niet alles geprobeerd hebben”, vertelde de Europese kampioen daarover. “Ik wil in de jaren daarna ook nog dingen te ontdekken hebben. Bovendien is het nu veel belangrijker om met mijn Nederlandse kampioenentrui in de Amstel Gold Race te starten.”

Corendon-Circus kreeg van de Internationale Wielrenunie UCI de procontinentale status. Van der Poel werkt gewoon de volledige veldritkalender af, maar hij zal zich volgend jaar behalve op de weg vooral ook op het mountainbiken richten met het oog op de Spelen van Tokio 2020. Van der Poel wil de Wereldbekers, het EK, het WK en het testevent in Tokio rijden. “Het is uniek dat we dit met de ploeg kunnen combineren. Er zijn voor mij met drie disciplines voldoende uitdagingen. Vooral met het WK veldrijden, waarvan ik hoop dat het nog eens zal lukken en de focus op 2020 in Tokio. De mountainbikewedstrijd op de Spelen is het voornaamste voor de komende jaren. Dat was al zo, het klassieke voorjaar is er nu bijgekomen.”

Wegprogramma Van der Poel in 2019

Ploegmaats Mathieu van der Poel

Joeri Stallaert (27, komt over van Team Vorarlberg Santic)

Stijn Devolder (39, komt over van Veranda’s Willems-Crelan)

Dries De Bondt (27, komt over van Veranda’s Willems-Crelan)

Jonas Rickaert (24, komt over van Topsport Vlaanderen)

Lasse Norman Hansen (Den, 26, komt over van Aqua Blue)

Roy Jans (28, komt over van Cibel-Cebon)

Jimmy Janssens (29, komt over van Cibel-cebon)

Philipp Walsleben (Dui, 31, komt over van P&S Team Thüringen)

Maarten van Trijp (Ned, 26, komt over van Destil-Parkhotel)

Gianni Vermeersch (26)