Danilith Nokere Koerse 2017 : een kort verslag - Blog

76ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 16 maart 2022

Danilith Nokere Koerse 2017 : een kort verslag

zondag 13 augustus 2017
Dit jaar werd de 72ste Danilth Nokere Koerse een 4-daags sportief feest.

Met een after-work op vrijdag 10 maart werd het feest op gang geschoten.

Op zaterdag was er dan een wielerinitiatie voor 8 tot 12-jarigen samen met de Vlaamse wielerschool, gevolgd door een internationale junior-wedstrijd.

Op zondag was er een succesvolle cyclo, met bijna 1500 wielertoeristen in samenwerking met Flanders Classics.

Woensdag was de traditionele hoogdag, met ook dit jaar een sterk deelnemersveld aan de start in Deinze. 6 world tour ploegen, 13 pro-continentale teams en enkele continentale ploegen waren erbij en zorgden voor 180 deelnemers uit maar liefst 26 verschillende landen.

Trouw aan zijn filosofie bracht de organisatie de kampioenen van morgen aan de start. Op kop daarvan: de wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Halvorsen. Vorig jaar was hij verrassend tweede, dit jaar verliep de wedstrijd minder gunstig. Maar zowat de volledige top-10 van het voorbije beloften-WK stond aan de start. De concurrentie bij de youngsters was dus groot.

Maar ook een aantal oudgedienden stonden aan de start. Denk maar aan de winnaar van vorig jaar, zegekoning Timothy Dupont, Stijn Devolder of oud-winnaar Kenny Dehaes. Met Baptiste Planckaert, de Britse kampioen Blythe, de jonge Duitse vice-kampioen Walscheid, de Brit Daniel McLay, Moreno Hofland, Bert Van Lerberghe en andere Roy Jans stonden opnieuw heel wat snelle mannen aan de start.

Maar het was de Franse spurter en voormalig Frans kampioen Nacer Bouhanni was de grote topfavoriet. En hij haalde het dan ook in een massaspurt, voor de Britse kampioen Adam Blythe en Joeri Stallaert.

Zowel op de markt van Deinze, waar minister van Sport Muyters het startschot gaf, als langs het plaatselijke parcours stonden vele duizenden toeschouwers. Het mooie weer zorgde voor een waar volksfeest op 15 maart.

VIDEO REPORTAGE VAN 72ste ELITE WEDSTRIJD DANILITH NOKERE KOERSE

VIDEO REPORTAGE VAN DE 2de JUNIORES WEDSTRIJD DANILITH NOKERE KOERSE

BEKIJK DE FOTO'S 2017 :

> FOTO'S VAN DE AFTERWORK : KLIK HIER

> FOTO'S VAN DE WIELERINITIATIE : KLIK HIER

> FOTO'S VAN DE JUNIORESWEDSTRIJD : KLIK HIER

> FOTO'S VAN DE CYCLO : KLIK HIER

> FOTO'S VAN DE ELITEWEDSTRIJD DANITLITH NOKERE KOERSE : KLIK HIER