Downloads 2019 - Juniores

75ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 17 maart 2021

Juniors 2019

De 4de editie van Nokere Koerse voor Juniors (UCI MJ 1.1) werd gewonnen door de Brit Alex Haines


Op zaterdag 16 maart 2019 werd voor de 4de maal onze wielerwedstrijd voor internationale juniors gereden.

Het werd een internationaal podium met als winnaar Alex Haines (GBR) voor zijn ploegmaat Finley Newmark (IRL). De derde plaats op het podium werd bekleed door de Belg Milan Fretin.

Voor het eerst mocht Nevele fungeren als startplaats van onze juniorenwedstrijd. Bij de start stond een stevige wind en iedereen verwachtte dat deze een belangrijke rol zou spelen te samen met de vele kasseistroken.

De wind nam in de loop van de namiddag sterk af en al gauw kwam er een ontsnapping tot stand van 3 renners die lange tijd voorop fietsten: Tom Portsmouth (GBR), Harry Birchill (GBR) en Loe Van Belle (NED).

Op enkele ronden van het einde kwam het toch tot een algemene hergroepering.

De goede ontsnapping kwam even later tot stand en 5 renners waren mee: Lennert Van Eetvelt (BEL) als enkeling, de Zannata-ploegmaten Milan Fretin (BEL) en Alex Vandenbulcke (BEL) en de South East Region BC teamgenoten Finley Newmark (IRL) en Alex Haines (GBR).

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in een spurt met vier: Alex Haines (GBR) haalde het met overmacht van zijn teamgenoot Finley Newmark (IRL). De 3de en 4de plaats gingen naar de Zannata-renners Milan Fretin (BEL) en Alex Vandenbulcke (BEL).

Voor het eerst dus geen Belg maar een Brit als winnaar van onze juniorenwedstrijd.

De uitslag : klik hier

Alle foto's : klik hier


Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen