Juniores 2018 - Juniores

75ste Danilith Nokere Koerse

Woensdag 17 maart 2021

Juniores 2018

10.03.2018 - Ilan VAN WILDER (BEL - Van Moer Logistics CT) heeft de 3de editie van onze junioreswedstrijd gewonnen. Hij liet op de laatste beklimming van Nokereberg zijn medevluchter Marcus Hansen achter zich. Bas Van Belle finishte als derde.

20180314-STORIES TV-SPORT40-WIELERSPORT-NOKERE KOERSE - JUNIORES from Stories TV on Vimeo.

Een UCI 1.1 wedstrijd voor juniores over ...122 kilometer met meer dan een portie kasseistenen onder de wielen, was niet alles wat de 153 starters te verduren kregen. Wind,regen en koude zorgden voor een echt Flandriënweer waardoor het een loodzware wedstrijd werd waarbij van de 153 starters er amper 63 de wedstrijd uitreden. Favorieten als Luca De Meester en Remco Evenepoel konden deze rol niet vervullen.

Een viertal leiders domineerden de wedstrijd en bleven uit de greep van het peloton. En toch kon Ilan Van Wilder van Van Moer Cycling Team nog zijn medevluchters van zich afschudden en een voorsprongzege behalen met 13 seconden boni op de Deen Marcus Hansen en de Nederlander Bas Van Belle. Meteen de 2e zege voor Ilan die vorige week ook Opwijk-Mazenzele won.

Ilan Van Wilder uit Opwijk was opgetogen na de wedstrijd:

"Al vroeg in de wedstrijd zat ik in een valpartij. De schade viel mee maar ik moest toch een hele tijd achtervolgen. Op ongeveer 35km van de aankomst rijdt ploegmakker Xandres Vervloesem weg met nog 2 renners. Iets later rij ik helemaal alleen naar de koplopers toe. We zaten dus met 2 ploegmaten voorop. In de laatste ronde moest Xandres en Tim Marsman lossen en was ik nog alleen met de Deen. Ik wou niet wachten op de sprint dus besloot ik om juist voor de kasseien van Nokereberg aan te vallen. Ik kwam uiteindelijk solo aan. Een overwinning die ik me lang zal blijven herinneren!"


Supertalent Ilan VAN WILDER uit Opwijk (BEL - Van Moer Logistics CT) solo over de meet.


Rony De Sloovere, Robrecht Bothuyne, Marcus Hansen (2de) ,Ilan Van Wilder (1ste), Bas Van Belle (3de), Carl Dedeken.


Marcus Hansen (Denemarken 2de) , Ilan Van Wilder (België 1ste), Bas Van Belle (Nederland 3de) : ons internationaal podium 2018.

BEKIJK ALLE FOTO'S OP ONZE FOTOPAGINA: KLIK HIER

DE VOLLEDIGE UITSLAG : KLIK HIER

DE DEELNEMERSLIJST JUNIORES : KLIK HIER

Weersverwachting Nokere
Meer weer in Nokere

Andere Nokere Koerse evenementen