77STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 15 MAART 2023

Tipje van de sluier... Deelnemers bij de Women Elite

De dames-versie van Danilith Nokere Koerse is nog maar aan de 3de editie toe, maar mag al de tweede keer in UCI ProSeries organiseren. Voor het eerst wordt de wedstrijd ook live uitgezonden op VRT-Sporza, op Canvas en op Eurosport. En de kijkers zullen niet teleurgesteld zijn… Niet alleen is er een attractief parcours, gelijk prijzengeld aan dat van de mannen, ook en vooral zijn ’s werelds topploegen aan de start in Deinze.

Koersdirecteur Gil Steyvers: ‘Van de 14 Women’s WorldTeams zijn er 12 startgerechtigd in Danilith Nokere Koerse. Daarnaast starten nog 8 sterke continentale teams. We zijn tevreden met het kwalitatieve deelnemersveld.’

Rensters om in de gaten te houden zijn onder andere:

  • Lotte Kopecky is de kopvrouw van het Belgische wielrennen en van Team SD Worx. Ze is op zoek naar de eerste zege van het jaar, maar de vorm groeit!
  • Lorena Wiebes van Team DSM is ex-winnares in Nokere, maar bewees met een derde plek in de Omloop al dat ze terug in vorm is.
  • Marta Bastianelli van UAE Team ADQ won dit seizoen al 3 keer. De ex-wereldkampioene is bijzonder snel aan de meet en kan de kasseien goed verdragen. Een topfavoriete!
  • Marianne Vos van Team Jumbo-Visma is overal en altijd een topfavoriete. Meervoudig wereldkampioene op de weg en in het veld. Een fenomeen dat misschien ook Nokere aan dat rijkgevuld palmares kan bijschrijven.
  • Grace Brown (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) won vorig jaar in De Panne, stond al op het podium in Nokere, de Ronde, Luik-Bastenaken-Luik en de Brabantse Pijl. Zeker mee rekening te houden en bovendien een sterke ploeg achter de hand!
Affiche Nokerekoerse Vrouwen