77STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 15 MAART 2023

Het deelnemersveld bij de Men Elite

Op woensdag 16 maart starten 2 keer 20 ploegen in Deinze aan hun Danilith Nokere Koerse. Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘Met kleinere pelotons mikken we op een veilig en spectaculair wedstrijdverloop. Zowel de mannen als de vrouwen krijgen een vernieuwd parcours voorgeschoteld met respectievelijk 25 en 15 kilometer kasseien. Beide wedstrijden zijn ook live te volgen op TV.’ Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Danilith Nokere Koerse als eerste wedstrijd het prijzengeld van mannen en vrouwen gelijk trok.

Niet minder dan 10 World Tour ploegen, 8 procontinentale teams en 2 Vlaamse continentale ploegen starten in de 76ste Danilith Nokere Koerse. Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘We zijn blij met de aangekondigde teams. We zijn ervan overtuigd dat op 16 maart een topdeelnemersveld aan de start zal komen in Deinze.’

Namen om in de gaten te houden zijn onder andere:

  • Ex-winnaars Ludovic Robeet en Timothy Dupont, beiden uitkomend voor Bingoal Pauwels Sauces WB. Zij zullen met hun ploeg er zeker op gebrand zijn zich opnieuw te tonen.
  • Jong spurtgeweld: Arnaud De Lie van Lotto-Soudal bewees in Mallorca al te kunnen winnen. Jordi Meeus van Bora-Hansgrohe is ambitieus aan het seizoen begonnen en heeft Nokere aangestipt, net als Jake Stewart van Groupama-FDJ. Hij werd vorig jaar al tweede in de Omloop en zesde in Nokere en wil nu bevestigen.
  • Ervaren spurtgeweld: Tim Merlier zou graag niet alleen op de affiche het podium van Danilith Nokere Koerse sieren, maar zal onder andere een andere ex-kampioen van zijn land op zijn weg vinden; Pascal Ackermann is de kopman van UAE Team Emirates, de ploeg in vorm. Bij QuickStep Alpha Vynil is ex-winnaar Fabio Jakobsen eerste reserve. Als hij aan de start verschijnt, is hij meteen topfavoriet, na zijn overtuigende zege in Kuurne!
  • Flandriens: streekrenner Sep Vanmarcke bewees al in vorm te zijn met een tweede stek in de Tour de la Provence in februari; nu is hij gebrand op een overwinning. Bert Van Lerberghe van Quick-Step Alpha Vinyl is een andere streekrenner, geboren en getogen vlakbij het parcours kent hij Nokereberg als geen ander. Bij Lotto-Soudal wordt onder andere Florian Vermeersch verwacht, met zijn tweede plek in Parijs-Roubaix bewees hij al dat die 25 kilometer kasseien in Danilith Nokere Koerse geen probleem zouden mogen zijn voor hem…
  • Dark horses: Hugo Hofstetter van Arkea-Samsic werd derde in Kuurne en tweede in Le Samyn. In Nokere gaat hij op zoek naar de zege. Hij stond in 2018 al op het podium! Rasmus Tiller van het Noorse Uno-X-team reed top-10 in de Omloop en in Le Samyn. Sterke Noorse beer! Casper Pedersen is dan weer Deens dynamiet, won eerder al Parijs-Tours en nu kopman van Team DSM. Bij Sport-Vlaanderen-Baloise rijdt heel wat jong talent, maar Rune Herregodts is zeker één van de beteren; won al een rit in de Ruta del Sol en steekt in bloedvorm!
Affiche Nokerekoerse Mannen