78STE DANILITH NOKERE KOERSE

WOENSDAG 13 MAART 2024

Danilith Nokere Koerse MJ met 15 Belgische en 10 buitenlandse ploegen

Danilith Nokere Koerse voor junioren is ondertussen aan zijn zesde editie toe en wist in die korte tijd een vaste waarde te worden op de juniorenkalender. Als internationale UCI-wedstrijd komen niet alleen Belgische, maar ook steeds meer buitenlandse teams af op de wedstrijd die start in Deinze en aankomt op Nokereberg. Dit jaar krijgen de renners 129kilometer voor de wielen en met niet minder dan 15 kilometer kasseien wordt het een selectief parcours.

Koersdirecteur Rony De Sloovere: ‘We kregen niet minder dan 56 aanvragen van ploegen voor onze juniorenwedstrijd. In feite hadden we dus 2 wedstrijden kunnen organiseren. Want er mogen slechts 25 ploegen van 6 renners aan de start verschijnen.’

We selecteerden de top 15 van de Beker van België van vorig jaar; de top van de Belgische juniorenploegen kan het dan opnemen tegen een selectief internationaal gezelschap. De andere ploegen komen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Slovenië, Noorwegen, Italië, Polen. Daaronder zijn twee nationale ploegen; van Polen en Slovenië. Ook zijn er juniorenploegen die deel uitmaken van de structuur van bekende profploegen zoals AG2R Citroën of het Noorse Uno-x.

De volgende editie van Danilith Nokere Koerse voor junioren wordt op zaterdag 11 maart verreden. De renners starten om 14u00 in Deinze en worden in Nokere aan de finish verwacht rond 17u00.

Voorzitter Robrecht Bothuyne: ‘Nieuw dit jaar is de CAPS Bergprijs. Na eerder bij de mannen en vrouwen een bergprijs ingevoerd te hebben, krijgen ook de junioren de kans om die te winnen.’ Aanvallende renners kunnen bij de 3 passages over Nokereberg punten scoren en zo de CAPS bergprijs in de wacht slepen. Bij de junioren is die goed voor tankkaarten ter waarde van 500 euro.

Op dezelfde dag zet Danilith Nokere Koerse ook een kids-editie op, samen met de Vlaamse Wielerschool en de sportdienst van Kruisem krijgen kinderen van 8 tot 12 jaar een eerste ‘koers-ervaring’; met onder andere een behendigheidsparcours en een begeleide rit langs een deel van Danilith Nokere Koerse, met finish op Nokereberg!